Ei kuitenkaan tietokonepeli-, vaikka se voisi kuulemma olla tuottoisaa. Lapsenlapsille syntyi mummon omin käsin tekemä taidemuistipeli. Mummosta ei ole sukanneulontaan, mutta tämä onnistui!

Inspiraatio syntyi kuvataiteen verkkolehti Puolilehdestä luetusta jutusta. Taidekriitikko Raisa Jäntti kirjoitti siinä Kirsi Karppisen Pizza Renaissance –sarjan maalauksista, joita oli joulun alla esillä tamperelaisessa Galleria Kapriisissa. Karppinen oli maalannut pizzalaatikoille italialaistaiteen pastisseja. ”On kiehtovaa katsella näitä kuvia ja yrittää nimetä ulkomuistista ihan jokainen alkuteos (en onnistunut siinä). Pohtia, mitä sellaisia yksityiskohtia alkuperäisteoksissa on, joita ei ole näissä maalauksissa. Tämä on taidehistorioitsijoiden muistipeli”, kirjoitti Jäntti.

Heureka! Taidehistorian ja taiteen muistipeli, sellainenhan pitää tehdä lapsenlapsille! Taiteen huiput tutuiksi! Netistä löytyi Tee-se-itse-muistipeli-kortit, jotka tilasin. Sitten etsimään kuvia, joista mummo ja lapsenlapset pitäisivät molemmat. Kuvien pienentäminen sopivaan kokoon, leikkely ja liimailu muistikorteille onnistui mummon nivelrikkoisilla kourillakin. Nyt enää odotetaan lapsia pelaamaan.

Mummo tilasi kortteja kaksi pakkausta ja Kanamarjan kanssa teimme jo joulunpyhinä toisen muistipelin. Kanamarja kirjoitti korteille tuttuja nimiä, joita osasi kirjoittaa sekä numeroita. Niinkin syntyi hauska peli, jossa mummokin muuten voitti pari kertaa.

Mummo puhuu tässä kolmannessa persoonassa itsestään (vrt. lapseksi jälleen), mutta Pikkuveli on jo päässyt sen vaiheen yli. Hän on nykyisin ”mä”.

    Hirvenpaa.rtf.jpg         Sara-Hilden_MM.jpg

Vanhin ja nuorin taideteos: Huittisten hirvenpää jostain runsaan 7000 vuoden takaa ja Marika Mäkelän Salainen puutarha viime vuodelta.

14.1. Pelaamaan ei ole vielä ehditty, mutta kortit on katsastettu nopeasti. Pikkuveli, 2 v, tutkaili erityisesti Kandinskia ja totesi sitten: tässä tavarat rikki.