Tielaitos poistaa roska-astioitaan, kun ihmiset kuulemma heittävät niihin kaikkea mahdollista kodinkoneista rakennusjätteisiin. Melkein vähän ymmärrän.

Juttu taisi olla jostain Itä-Suomesta. Sielläkin on varmaan jätehuoltopalveluja kehitetty samalla tavalla kuin täällä ja niin kuin palveluja yleensä "kehitetään": keskittämällä. Ennen oli kirkolla keräilyasema tuollaisille jätteille, nyt pitää ajaa runsaan 40 kilometrin päässä olevaan kaupunkiin.

Minun kaltaisilleni ihmisille tosin hajonneet kodinkoneet ja muu roina kertyvät vintille ja varastorakennuksiin, joita on kolme. Kun ei ole autoa ja korttia, ei voi edes terrorisoida tielaitoksen jäteastoita.
Siistiä sisarta meno häiritsee. Hän säkitti tavaraa ja värväsi tyttären ja vävyn peräkärryineen asialle näin lomillaan. Käski minuakin valikoimaan kaiken, mitä todella tarvitsen ja säkittämään muun.
- Jos ihmiset säkittäisivät ja veisivat kaatopaikalle kaiken, mitä eivät todella tarvitse, museolaitos voitaisiin lopettaa, sanoin.
Olen tunnettu siitä, etten heitä mitään pois. Enkä osta mitään uutta, jos vanha toimii.
Sillä menetelmällä tosin roinaa kertyykin vähemmän kuin keskivertotaloudessa.

Ylevän askeettiseen tavarakielteisyyteni ilmestyi kyllä pieni särö roskankuskausmatkalla. Kävimme kirkonkylän kirpputorilla ja siellä näkyi olevan Arabian Kosmos-lautasia. Ne ovat mökin sekalaisesta lautasvarastosta mielilautasiani; jykevät kosmokset eivät horju eivätkä heilu koppuraisemmissakaan kourissa.
Ennen niitä oli kolme, nyt seitsemän.

PS: Otsikko ei muuten ole imperatiivi roskata-verbistä.