Sanoin tv-suhteeni Yleen irti. Alkoivat muistuttaa ruudulla, että kaapeliverkko pimenee ja minäkin ärsyynnyin hakemaan netistä lanketin ja täyttämää sen. Irtisanomisen syylle oli tilaa, niin että sai antaa sanan säilän heilua. Sanoin, etten halua ostaa - eikä ole varaakaan - puolivalmista tekniikkaa. Asetusten pysymistä paikoillaan kuulemma voi yrittää varmistaa sillä, että pitää laitteet koko ajan valmiustilassa. Näin jossain laskelman, mitä kansankunnan vastaanottimien valmiustilassa pito merkitsee esimerkiksi ydinvoimalareaktorien teholla mitaten, mutten enää muista määrää. Ilmastotalkoopetturuutta joka tapauksessa.

Ja vähintäänkin yhtä paljon minua ärsyttää se ylimielinen tapa, jolla homma junailtiin - kaapeliverkkokin pimeäksi, toisin kuin muissa maissa. Silkkaa kyykytystä. No, yritän harjoittaa lajityypillistä käyttäytymistä ja seistä pystyasennossa, sehän on yksi homo sapiensin erityiskyvyistä. Vähän haikeana kylläkin ja ehkä vähän horjuenkin, moni ihan kiinnostava ohjelma jää näkemättä.

Tuli mieleen ensimmäinen kannettavani 80-luvun lopulta. Aina kun akku tyhjeni, kone tyhjensi koko sisältönsä. Toisella käynnillä maahantuojan luona jossain Espoon perukoilla sain huollon varta vasten tekemän set up-levykkeen. Tuttava, tekniikan lisensiaatti, joka mm. piti yleisöluentoja tietotekniikkaan sopeutumisesta, koki saman koneen kanssa samat hankaluudet ja tajusin, että vika ei ollut minussa vaan koneessa. Meitä tavallisia hölmöjä käytettiin koekaniineina tuotekehittelyssä. Tai siis käytetään.

Turvapaikkahakemukseni uhattuna

Yksi em. kiinnostavista ohjelmista on Inhimillinen tekijä, mutta ei ongelmaa: Radio Peili lähettää sen seuraavana aamuna. Eilen asiana oli pakolaisten ongelmat. Pakolaisneuvonnan lakimies kertoi, että ihmisten tarinoiden todenperäisyyttä arvioidaan mm. sen perusteella, miten ne ovat linjassa sen kanssa, mitä maasta yleensä tiedetään. Toivottavasti en joudu koskaan hakemaan turvapaikkaa! Luulen, että tarinani - samoin kuin monen tuntemani ihmisen - on huonosti linjassa sen kanssa, mitä maasta yleensä tiedetään!