Sataa, vesiryöppyjä roiskahtelee ikkunaan. Pimeää. Tapahtuu pelkästään masentavia asioita. Sotkuja.
Lähtiäistilaisuudessani siteerasin aikoinani Nerudaa: taistelu on jakanut vasaransa uusiin väkevämpiin käsiin.  Muut hoitavat nyt maailmanparantamisen enkä enää puutu koko asiaan. Pitäytyisin vain pieniin, oman kokoluokkani asioihin. Niin kuin teen täällä blogissanikin nyt. Hiustenleikkuuseen. Tekisin vain hommia, jotka on tehtävä, mutta joita muut eivät ehdi/muuten voi. ( Tämäntyyppisellä ajattelulla sain työaikanakin päiväni venymään!)

Millaisissa käsissä nämä vasarat nyt siis ovat? Aamun uutisannosta nieleskellessä tulee mieleen toinenkin sitaatti, Brechtiltä: vääryys kulkee tänään pitkin askelin.
Jo kertaalleen turpiini saaneena ymmärsin laittaa lainani kiinteäkorkoiseksi, minulla ei ole hätää. Mutta entä ne nuoret lapsiperheet, joiden kiikkerää taloutta keinottelun synnyttämä korkojen nousu heiluttaa? Vanhempien pitää käyttää yhä enemmän aikaa rahan repimiseen - päivähoitopaikkojakaan ei voida taata kodin läheltä, työmatka voi kestää parikin tuntia. Maapallon vuorokausi on edelleenkin vain 24 tuntia - lapsiltako se aika on pois?
Pitkäaikaishoidossa olevien vanhusten osasto suljetaan. Kai ne potilaat johonkin saadaan.
Ja tämä Korhosen juttu - voiko tällaisin perustein menettää työpaikkansa! Olen seurannut Korhosen uraa ja pitänyt häntä erityisen hyvänä toimittajana; selkeäajatuksinen ja -sanainen ihminen. Rohkea. No,  juttu varmaan jatkuukin.

Käyn vaalikoneilla ja mieliala vähän kohenee: on se taistelu sittenkin jakanut vasaransa uusiin väkevämpiin käsiin. Ajattelevia, empaattisia nuoria naisia löytyy. Voin noudattaa vanhaa periaatettani: äänestän nuorta, aika tuntematonta naista, jolla tuskin on läpimenomahdollisuuksia, mutta jota ääneni voi motivoida jatkamaan.
Sen Brechtin runon kertosäkeessä sanottiin, että se joka vielä on hengissä, älköön sanoko ”ei koskaan”, varma ei ole varmaa, mikä on, ei pysy. Ehkä tämä siis tästä. Sadekin taukosi. Pistän sadetakin silti reppuun ja polkaisen selvittämään yhtä sotkua.