Männyn tai kuusen, ihan sama! Tatteja on syöty soosina, leivän päällä ja kuivattu. Myös sienten top-listan kakkosta, kuusenherkkusientä,  löydetty yksi, syöty tuoresalaattina ranskalaisessa salaatinkastikkeessa.

Sienien top-lista:
1. Herkkutatti. Perustelut: maku ja monipuolisuus; käy paistettuna, soosissa ja sopassa, tuoresalaatissakin. Helppo säilöä kuivaten, säilyttää kuivattuna hyvin makunsa.
2. Kuusen herkkusieni. Perustelut: maku. Salaattisienien hienoin. Paistaessa kyllä mustuu, mutta maistuu. Pitäisi kuulemma suositusten mukaan välttää, koska kerää raskasmetalleja ja on helppo sekoittaa valkoiseen kärpässieneen. Totta, pitää tuntea varmasti. Mutta jos puoli kiloa viikossa vasta ylittää raskasmetallisuositusten ylärajan, niin…
3. Musta torvisieni. Perustelut: maku, jonka luovuttaa kermaan. Miinusta, ettei itse sienilihassa ole mitään syötävää, mutta mainio soossi- ja soppasieni. Tytär teki hienonmakuista piirakkaakin, siinä kyllä oli soijakermaa vai oliko myös pehmeää tofua, johon maku irtosi.