Tässä ei ole kysymys ministeri Rädyn viime päivien sananvalinnoista, vaan siitä kun tiemme kohtasivat ensi kertaa. Kunnallisvaalien alla kaupunginosassamme oli vaalipaneeli, jota kuulemaan minäkin menin.  Vanhuspalvelulaki oli silloin ajankohtainen keskustelunaihe, ja se sekä lähihoitajien määrän mitoitukset nousivat esiin paneelissakin. Laura Räty oli sitä mieltä, että olemme kohta siinä tilanteessa, että puolet tyttöjen jokaisesta vuosiluokasta pitäisi kouluttaa lähihoitajiksi.

Puheenvuoron jälkeen yleisöstä nousi ylös käsi. Eräs rouva halusi tietää ”miten niin nimenomaan TYTTÖJEN vuosiluokasta”? Laura Räty takelteli hetken ja selitti, että hänen sananvalintansa oli ehkä ollut vähän huono.

Ehkä sananvalinnat eivät ole Rädyn vahva puoli – toisin kuin aurinkoisen pääministerimme. Hänen mielestään verokikkailu ei ole koskaan oikein, mutta hän antaa täyden tukensa ministeri Rädylle. Kaikkihan me teemme virheitä, erityisesti hän itse, kuten hän tviittasi nöyrästi.

Pääministerin haastattelutunnin jälkeen päätin käydä jandeksin kautta lukemassa, mitä mieltä venäläismedia on Stubbin venäjän kieltä koskeneista mielipiteistä. Ohjauduin mm. Komsomolskaja Pravdaan, lehteen jonka vahvimpia puolia ei ymmärtääkseni aina ole asiallisuus. Stubbia siteerattiin mielestäni kuitenkin asiallisesti ja ison kuvan kanssa.

Luin myös kommentteja artikkeliin. Vieras numero 8477 kommentoi seuraavasti:  Стубб, фальшивый тип! Ни слову не верю.. eli Stubb, falski tyyppi! Sanaakaan en usko.. Nauratti sattuneesta syystä.