Meitä on viisi henkeä, kaksi miestä ja kolme naista, taloyhtiön hallituksessa. Yksi on Lahja, nimensä mukainen naisihminen. Hän on asiantunteva niin kiinteistönhoidossa kuin tilinpidossakin ja aina valmis talkoisiin, mutta hänellä on myös hyviä ideoita.

Yksi on, että kellarikerrokseen, entisiin varastoihin tehtäisiin talon yhteinen olohuone. Talo on rinnetontilla ja huoneissa on ikkunat. Toisessa on veski ja eteinen ja yhteensä tilaa on ehkä jotain 25 neliötä.  Innostuin ajatuksesta. 60-luvulla rakennetussa, isossa talossamme asuu paljon vanhoja ihmisiä, monet yksinäisiä. Maalailimme Lahjan kanssa olohuoneen käyttömahdollisuuksia hallituksessa ja yhtiökokouksessa ja ajatus meni läpi.
Nyt tiloissa on alkamassa remontti. Pinnat uusitaan ja tehdään minikeittiö - että olohuoneessa voitaisiin keittää kahvia ja muuta pientä. Paikka olisi tapaamistila, mutta sitä voitaisiin myös varata esim. syntymäpäivien viettoon. Sinne vietäisiin jo luettuja lehtiä ja kirjoja, siellä voisi pitää pienimuotoisia kirppiksia ja ilmoitustaululla voisi  kertoa esimerkiksi keskinäisestä palveluiden vaihdosta ym. Sitä voisi myös lyhyeksi aikaa varata asukkaiden pitkänmatkaisille vieraille.

Nyt olisi aikaa ja pitäisikin ideoida lisää, ettei tilalle kävisi niin kuin viime vuonna rakennetulle kuntosalille. Se on vajaakäytössä. Tila tuli halvaksi, talonmies maalasi lomapäivä-palkalla ja laitteet ostettiin käytettyinä, mutta meitä vakikäyttäjiä on vain puolisen tusinaa. Tästä remontista tulee vähän  kalliimpi.
Niin että mitähän muuta olohuoneeseen voisi keksiä?  Kiinnostaisikohan joitakuita esimerkiksi jokin netti-sessio, nyt kun minulla on mokkula kannettavassa?