Talouskriisi on veronmaksajien asia, tavalla tai toisella. Meidän eläkeläisten, joilla on pysyvät tulot, pitäisi kuulemma kuluttaa kriisin torjumiseksi. Olen näköjään ottanut haasteen vastaan.

Vaatekappale, jota olen maailmansivu käyttänyt, on  musta poolo. Entiset halpispoolot olivat kulahtaneet ja lerpahtaneet, joten ostin alennusmyynnistä uuden, jossa oli elastania.
Pännii tämä uusi, merkkituoteideologian tuoma tapa ripotella esimerkiksi poolot valmistajien mukaan ympäri tavarataloa. En jaksanut kierrellä, vaan otin yhden hyvännäköisen,  jossa kyllä luki, että koko 44/46. Paikalla oli sellainen tungos, etten viitsinyt jonottaa sovituskoppiin; ajattelin, että kai se elastaani hoitaa homman. Kaulus ja muu osa istuikin, mutta helma liehui lantion ympärillä. Annoin poolon exälle, joka tunkee poolonhelmat housuihinsa.
Sitten ostin kaksi uutta mustaa pooloa ostarilta - oli tarjouksessa: kaksi yhden hinnalla. Ruokakassit painoivat ja väsytti muutenkin, niin että en taaskaan jaksanut sovittaa, vaan ostin sekä L:n että M:n. L-kokoa ei ollutkaan jäljellä kuin yksi. Arvasin jo etukäteen. Pienihän se M oli. Annoin sen tyttärelle.

Kumppani-lehdessä on Kelpo kapine-palsta. Tammikuun Kelpo kapine on taittomuki, josta sanotaan, että notkea kippo vie vähän tilaa taskussa tai käsilaukussa, josta "sen voi vetää esiin kuin Pecos Bill, jos joku yrittää kaataa sinulle teetä tai kahvia vulgaariin kertakäyttömukiin".
Aika hauska arkinen minimielenosoitus ilmastonmuutosta vastaan! Kulutin kuuliaisesti lisää ja ostin erään retkeilyliikkeen viimeiset kaksi taittomukia. Ne olivat maastonvärisiä. Annoin ne tyttärelle ja vävylle. Mukeja on kuulemma saatavissa myös hillityn keltaisena.  Kun ostan vielä sellaisen itselleni, niin tuleva veronalennukseni onkin käytetty. 

Veronalennuksessa näyttää summasta päätellen toimivan myös jonkin sortin kuppifilosofia; kun kaikki saavat kastaa sormensa kupilliseen vettä, kuppi onkin tyhjä. Olisin mieluummin suonut siitä muutaman hörpyn kaikkein janoisimmille.

Mutta hallitus, G.W. Bushin sanoin: tehtävä suoritettu.