- joka näyttää kylläkin kaipaavan johonkin toiseen seuraan ja katselevan vaivaantuneena ulos keittiön ikkunasta.

Joskus muutama vuosi sitten Pauliina Turakka Purhosella oli näyttely,  jossa oli mielestäni  hienoja maalauksia ja ihan kohtuuhinnalla. Minulla oli samaan aikaan yllättäen vähän ylimääräistä rahaa - olinkohan saanut veronpalautuksen tai myynyt jutun.
Työt oli maalattu puutarjottimille. Ostin taiteilijan omakuvan, ja sitä pakettiin kääriessään hän sanoi, että " jos käytät tätä tarjottimena, niin vedä akryylilakka päälle".
Kauhistuin. Että käyttäisin taideteosta tarjottimena!
- En ihmeessä! Lapsenlapset myyvät tämän aikanaan isolla voitolla, töksäytin tarkemmin harkitsematta.
Puujalkavitsi nolotti jälkeen päin, mutta vaikutti siltä taiteilija ymmärsi ajatuksen. Ettei tarkoitus ollut sanoa, että työ oli minulle laskelmoitu sijoitus, vaan että työ mielestäni kestää aikaa ja jää arvokkaaksi perinnöksi. Ja toimii sitäpaitsi jo kasvattavana ennakkoperintönä: kertoo perittävän seinältä hänen mielipiteensä siitä, mikä maailmassa on arvokasta.
  
Amos Andersonilla näyttää olevan Turakka Purhosen näyttely,  perhemuotokuvia ja villejä tekstiiliveistoksia. Jos kävisi huomenna katsomassa. Ja poikkeasi samalla katsomassa Tatiana Akhmetgalievan tekstiiliveistoksia Forsblomillakin.
Paitsi ettei liikenteeseen pidä lähteä liian aikaisin, huomennahan on virpomispäivä.

Paluumatkalla käyn äänestämässä. Sen jälkeen tarjoan itselleni vaalikahvit ja katselen juodessani Pauliinan kanssa, miten lippu liehuu ikkunan edessä.
Olen tyytyväinen löytämääni nuoreen ehdokkaaseen. Hänen tavoitteensa ovat radikaalimmat kuin minun, joka olen vuosikymmenet seurannut, mikä on mahdollista ja mikä ei. Mutta sellaisia tavoitteita ajaessa oppii hyödyllisiä asioita kompromissien teosta. Läpi hän ei mene, mutta toivottavasti saa intoa jatkoon ja ehkä joitain muita tehtäviä minunkin ääneni voimalla.
Muissa vaalipiireissä on ehdolla pari tuttua nuorta naista, joilla on ehkä enemmän mahdollisuuksia. Pidän peukkuja tytöille. Jännittävä vaali-ilta tulossa muutenkin.