Mökkiin ei ole hankittu chenillelakanoiden jälkeen mitään luksusbudoaarin varusteita, vaan kyse on tästä.
Ostin sen ennen Berliinin-matkaa - varmuuden vuoksi, vaikka liinavaatteet kuuluivatkin hintaan. No, niitä ei ollut ihan riittävästi, joten nukuin tässä makuupussiksi kutsutuissa silkkikotelossa. Tyynyliinaosuus kääntyy taakse, joten tyyny ei liu´u  ulos. Edestä puolestaan taipuu liepeenkappale peiton päälle. Berliinin jälkeen nukuin pussissa Savossa ja nyt olen lähdössä päiväkokoukseen länsirannikolle enkä julkisilla pääse yöksi kotiin. Pysähdyn hyvän ystävän luo Tampereelle ja otan pussin mukaan. Se on vain pullean C6-kirjekuoren kokoa, joten kantamisesta ei ole vaivaa ja sillä pääsee  aiheuttamasta lisäpyykkiä emännälle. Otan pussin mukaan myös, kun loppukuussa lähden serkun Viron mökille, vaikka siellä onkin kuulemma riittävästi liinavaatteita ja pesukone.

Tämä vietnamilaisten yksinhuoltajaäitien silkkipussiompelus on tietenkin yksi näitä hyvänomantunnon-hankintoja. Mutta tunnen  myös  jotain syvempää sielunsukulaisuutta esineeseen. Se on omavaraisen paimentolaisen matkakumppani, sellaisen joka välillä poikkeaa tallatuilta poluilta.
Tällä kertaa silkkinen syleily tuoksuu  mäntysuovalta. Pesumerkinnät ovat päällyspussin sisällä. Huomasin ne vasta ensimmäisen pesun jälkeen, mutta vaistomaisesti pesin sen onneksi erikseen ja käsin, tosin lämpimämmällä vedellä kuin suositus - 20-30 astetta. Väriä se päästi melkoisesti jossakin 40-50 asteen lämpötilassa. Mutta pussi on helppo huuhtaista ja se kuivuu saman tien. Nyt huuhtaisin sen saunassa mäntysuopavedessä.

Ostin toisenkin  pussin omani lisäksi ja ajattelin antaa sen jollekulle. En vain keksi ketään, kenelle sen antaisin. Huomaan olevani kummajainen - kaikki ikäiseni haluavat nukkua pysyvissä sängyissä kahden lakanan välissä.
Tuttavan tuttava sanoi kuulemma talvella, että  hänen sukupuoliset tarpeensa tulevat tyydytetyksi, kun vetää hiihtohousujen alle miesvainaan kalsarit. Arvostaisikohan tämä ihminen reissulakanan silkkistä hivelyä - joskus vaihtelun vuoksi?