Säiden suhteen olen ollut täällä kuin lintukodossa. Eilen iltayöstä tosin oli varsinainen salamailotulitus, jyrinä oli mahtava ja räiske kävi lähimetsässä. Mutta pääsin pelkällä säikähdyksellä, sähköt olivat poissa vain yönseudun ja toppatäkeillä peittämäni pakastinkin marjoineen ilmeisesti säästyi.
Naapuri ei ollut kuullut lähiseudullakaan isommista ongelmista. 
Ehkä ei kuitenkaan kannata tuntea syyllisyyttä siitä, että on päässyt näin helpolla, Vattenfall antaa varmasti kaikille asiakkailleen tasapuolisen mahdollisuuden osallistua myrskykustannuksiin.

Päivällä kävin tarkistamassa lähimetsän ja kaikki puut näyttivät olevan pystyssä räiskeestä huolimatta. Kun siellä kerran olin, piti poimia taas vähän mustikkaa. Sitä on jo toisena peräkkäisenä vuonna.  Mutta jalat kastuivat märässä marikossa ja piti ottaa saappaat tarkasteluun. Vuotivat molemmat muutaman kuukauden käytön jälkeen.

Kuvasin vuosi sitten saapashistoriaani ja kerroin, miten onnekseni sain kahdesta vuotavasta saapasparista kootuksi yhden ehjän.
Se eriparinenkin pari hajosi syksyn mittaan. Keväällä  päätin ostaa vähemmän brändikkäät saappaat, kun vanhat laatumerkikitkin hajoavat noin nopeasti. Uudet saappaat  tuntuivat mukavilta jalkaan ja saappaissa oli oikein painettu käyttöohje, jossa kerrottin, että suomalainen markettiketju oli teettänyt ne, tosin ulkomailla, mutta ulkomailla nokiatkin tehdään.

Jo alkukesästä tuntui venettä tyhjentäessä, että toinen saapas vuoti, mutta ajattelin, että varmaan oli suusta hulahtanut vettä uuteen saappaaseen. Nyt tarkempi tarkastelu osoitti, että molemmat saappaat vuotivat. Ja ei, ne eivät olleet jalassa, kun astuin toissa viikolla nauloihin, saappaat olivat murtuneet päällisen ja sitä kiertävän vahvikkeen saumasta. Kuitti ei ole tallella.

Olisi pitänyt ajatella, että nimi oli enne. Saappaiden kaimalaivan haaksirikko on ollut sisävesien historian suurin onnettomuus.
Googlailin saappaan merkillä ja pääsin selville, että saapaskurjuus, melkein merkistä riippumatta, on aika yleistä. Joku mainosti reinon ja ainon serkkuja kestäviksi saappaiksi. Taidan kokeilla, ainot ainakin ovat olleet maineensa veroiset.