Olen harrastanut vaalikoneiden viihdekäyttöä. Vaalikoneita alkaa olla joka lähtöön ja niistä saa keskenään aika kirjavia tuloksia, etenkin kun vähän tarkistaa vastauksiaan. Vain kokoomusta ei ole ehdotettu, mutta lähes kaikkia muita on. Ovatko puolueet sittenkin toistensa näköisiä? Voiko suhtautua luottavaisesti siihen, että kaikki hyvät asiat toteutuvat, kun niin monet kannattavat niitä?
 
Saman puolueen ehdokas saattaa olla sekä kymmenen suositeltavimman että myös kymmenen vähiten suositeltavan joukossa. Saman ryhmän sisällä mielipide-eroja on mielestäni aika olennaisissa kysymyksissäkin. Muutamissa porukoissa ilmeisesti seinät ovat kovasti leveällä. Äänestäjän kuluttajansuojan kannalta se on mielestäni huolestuttavaa.  

Lisäys 13.4.

Kuluttajansuojaksi haikailin kommenttipuolella toimintoa, jolla voisi päästä selville, mitkä ovat ne kysymykset, joissa puoleissa ei ole vastakkaisia kantoja. Esimerkiksi otin tuloverojen kaventamisen/lisäämisen. Sellainen näyttää olevankin ko. kysymyksessä.
Oman
ehdokkaan sijoittumisen voi nähdä vasemmisto-oikeisto ja konservatiivi-liberaali -akseleilla.
Me jotka emme ennakkoäänestäneet, voimme saada apua ehdokkaan valintaan ylipäänsä
täältä mainiosta netistä.

Kirjoitin otsikossa että "viihdekäyttöä". Äänestän samaa listaa kuin ennenkin ja valitsen sieltä jonkun tuntemattoman nuoren naisen. Toivon, että ääneni kannustaa häntä jatkamaan, vaikkei läpimenon vaaraa olekaan.
Tällä kertaa asia kyllä mietityttää vähän enemmän. Sisä- ja EU-politiikan tavoitteiden yhdistäminen ei ole ihan ongelmatonta.

Ikkunanpesu ja elämänhallinta


Pesin ikkunat, niin kuuluu tehdä. Tässä iässä näkö ei ole enää niin hyvä, että pieni sameus pystyisi pilaamaan katselunautinnon. Sitä paitsi tiedän katsomattakin suurinpiirtein, mitä ikkunoista näkyy.
Mutta pesin ikkunat, koska tunnen sen tehtyäni itseni vähän paremmaksi ihmiseksi.
Ensin sienellä ja tiskiaineella, sitten huuhdoin etikkavedellä, vedin vedet pois lastalla ja viirut hinkkasin lopuksi pois rutistetulla Hesarilla. (Toivottavasti eivät uuden päätoimittajan mieltymyksistä huolimatta rupea tabloidiksi ja vaihda paperia johonkin kiiltäväpintaiseen!)
Olen satunnaispesijä enkä ole varma, mikä on asiantuntijoiden ikkunanpesusuositus, mutta näin tein nyt.
Tuntuu hyvältä, enkä unohda mainita saavutuksesta, kuten näkyy. Tarkoitukseni on vain kehuskella, ei aiheuttaa paineita.

Kesken ikkunanpesun kolahti postiluukku. Ystävätär lähetti viimeisimmän kirjansa. Pidin kahvitauon, kiitin häntä sähköpostilla ja kerroin, että kannustan itseäni ikkunanpesuun antamalla luvan kirjan lukemiseen vasta, kun homma on päätöksessä. Hän vastasi, ettei ole pessyt ikkunoitaan kahteenkymmeneen vuoteen, mutta viime vuosina ne on sentään pessyt siivooja.
Ihmisillä on erilaisia lahjakkuuksia, jotka väistämättä ohjaavat arkea. Ikkunanpesutaidot ovat ehkä sittenkin lahjakkuusprofiilini kärkeä.