Sivusta kuultu keskustelunpätkä:
- Kesällä meinaan jäädä eläkkeelle.
- No ne kiireet alkavat sitten silloin!

Amerikanserkku kuvailee autuaana ensimmäisiä eläkepäiviään. Matkusti pohjoisesta nuoruudenystävänsä luo Kaliforniaan. Puut kukassa, meksikolaiset poimivat nyrkinkokoisia mansikoita tienvarsipelloilla. Kotiin palattua odottavat kuulemma 25 vuoden rästityöt.
Taidan opastaa, että unohtaa ajatuksen. Ei eläkkeellä ehdi kunnolla hoitaa edes päivänkohtaisia haasteita. Eikä tarvitsekaan, suorittaminen seis jo vihdoinkin!

Eilen tein näyttelykierroksen niin kuin usein sunnuntaisin. Gunilla Helven mehiläisvaha-pigmentti-akryylimaalaukset  toivat  nautinnollisia muistumia kesän - taas kohta tulevasta - rehevyydestä. Kristiina Uusitalon suurikokoista maalauksista  taas tuntui virtaavan harmoniaa ja klasssista kauneutta. Galleria Heinosta suuntasin kadun toiselle puolelle Dixiin, jossa oli Aulikki Nukalan akvarelleja. En voi lakata ihailemasta akvrellistien varmaa kättä silloin, kun tulos on sellainen kuin esimerkiksi Nukalalla!
Olo oli siinä vaiheessa niin seesteinen, että oikeastaan olisi pitänyt palata sen kanssa kotiin, mutta päätin kiertää vielä Amos Andersonin kautta, jossa oli viimeistä päivää Stiina Saariston näyttely. Käsittämättömän taiturimaisia jättiläiskokoisia lyijy- ja värikynäpiirroksia ! Stina Saaristo kertoo palanneensa vaihto-oppilasvuodelta amerikkalaisella raamattuvyöhykkeellä vihaisena feministinä ja epäviihtymys naisenaoloon töistä paistaakin.
Näköjään olin kiertänyt katselemassa erityisesti naistaiteilijoiden töitä näin naistenpäivän kynnyksellä.

Oikeastaan tuntuu, että nyt on tullut ikään, jolloin naiseudesta on vähiten haittoja. Ns. vanhojen naisten näkymättömyyskään ei haittaa; bene vixit, bene latuit - piilossa on hyvä elää.
Naisten tilastollinen kuukausieläke on kyllä miehiä 300 euroa pienempi, syynä mm. lyhyemmät työurat. Itsellä oli ihan riittävän pitkä ura, vain yksi äitiyslomakin. Ja pärjäillään, kun on rikas kokemus suun laittamisesta säkkiä myöten. Kodinhoitotaidot riittävät omiin tarpeisiin, viihdyn mainiosti yhdenhengen taloudessa, terveyskin on hyvä - niin kuin vanhoilla naisilla tilastollisestikin vanhoihin miehiin verrattuna.

Vai onko mielentilassa kysymys siitä, että naisena olen saanut riittävästi harjoitusta vähään tyytymisessä?  
Ruusu joka tapauksessa meille - tulisempaa punaa tai sitten tätä vanhaa roosaa.  Vai pitäisikö sittenkin ostaa sen asemesta Tulvan naistenpäiväheijastin?

Päivitys 9.3.

Linkit, joista aamupäivällä näkyi Gunilla Helven ja Aulikki Nukalan töitä, näyttivät samana iltapäivänä gallerioiden seuraavia näyttelyitä. Siksi vaihdoin linkit.

Aulikki Nukalan kohdalla samat tiedot löytyivät uuden osoitteen kautta. Gunilla Helveltä ei aivan samoja tietoja löytynyt, mutta linkin takaa löytyy yksi Helven vihreistä vaha-pigmentti-töistä.