Seuranta, seuranta ja seuranta - jotain muistan vielä työajoilta.
Mm:ltä  kautta sain alkuvuodesta kutsun haaveilu-meemiin, jossa piti haaveilla ja aikatauluttaa haaveiden toteuttaminen.  Vastasin  haaveilevani, että:

1. maaliskuinen Berliinin-matka - joululahjaani nuorisolle - onnistuisi niin, että kaikille jäisi hyviä muistoja. Vaikuttaa siltä, että onnistui.

2. että saisin syyskuussa valmiiksi sovitun tekstin ja että voisin olla tyytyväinen siihen. Se lähti ajoissa eikä minun kyvyilläni kovin paljon parempaan pystytä, tilaajakin hyväksyi.

3. että saisin syksyllä kokoon näyttelyn aiheesta, josta en tiennyt mitään, kun näyttelyä vähän lonkalta esitin.
Tunnettu juttuhan on, että erilaisissa yhteisöissä idean esittäjällä on, hm,  etuoikeus toteuttaa ideansa itsenäisesti. Ja asiantuntemattomuus teettää moninkertaisen työmäärän: tiedonhankintaa, monenlaista yritystä ja erehdystä, kaikki mahdollisuudet mokiin käytetään; välillä oli varmaankin mustia rinkejä silmien ympärillä ja ihan varmasti kylmiä rinkejä muualla, mutta - näyttely valmistui.
Nyt ei pitkiin aikoihin mitään! vakuutin aamulla itselleni. Mutta kun asiantuntijat avajaisissa kehuivat yllättyneensä bulgarialaisen sarjakuvan korkeasta tasosta, sulin onnesta ja varmaan olen pian taas uusissa stressaavissa haaveissa!

Mutta ensin lähden maalle piippuja nuohouttamaan.

Pieni on kaunista
Tilasin nettifirmasta postikortin näyttelyssä myytäväksi. Kun kortti viikkoa ennen avajaisia tuli, se oli pelkkä kuva, korttipuoli oli blanco! Panikoiduin.
Säikähdyksestä selvittyäni löysin keltaisten sivujen kautta läheiseltä omakotialueelta pienen alan yrityksen ja polkaisin sinne. Naispuolinen yrittäjä katsoi korttiani ja lupasi kokeilla, onnistuisiko korttipuolen teko kuvaan. Tein painoaineiston open office-wordilla, se kuulemma kelpasi. Seuraavana aamuna sain ilmoituksen, että onnistui. Tosin hän joutui syöttämään jokaisen runsaasta 300 kortista manuaalisesti laitteeseen. Hinta oli silti erittäin kohtuullinen. Kysyin, mitä hän olisi ottanut, jos hän olisi tehnyt koko kortin alusta asti. Hinta oli kolmannes nettifirman hinnasta.
En nyt mainitse nettifirman nimeä. Mutta sen sijaan kerron, että tänne kannattaa ottaa yhteyttä, jos tarvitsee joustavaa, nopeaa ja kohtuuhintaista palvelua!