Kun puiden lehdet kiiltävät sateen jälkeen, niin se voi kääntää radioaallot toisaalle ja liikkuvan laajakaistan yhteys katkeaa. Mm. näin selitti mokkulaliittymien katkeilua asiantuntija radio-ohjelmassa.  Tukiasemien rajallisen kapasiteetin lisäksi syitä oli vaikka mitä, puut, kalliot, lehtien kiilto.

Puut ovat tuossa kyllä edelleen, lehdet ovat jo tippuneet, mutta liittymä takkuaa. Etenkin yhteyden alussa ja lopussa. Syntyy mielikuva, että yritän ahtautua istumaan penkille, jossa jo ennestään on liikaa väkeä. Hierrän ja hierrän ja välillä mahdun hetkeksi istumaan penkin päähän, mutta sitten putoan taas lattialle, se toistuu useaan kertaan. Mutta lopulta joku lähtee ja alan pysyä penkillä. Uudet yrittäjät alkavat hiertää ja tunkea penkille, ja siinä vaiheessa, kun pitäisi lähteä, olen niin ahtaassa välissä, ettei meinaa päästä pois.

Ja istumapaikastahan minä maksan!
Itse asiassa maksan kahdesta paikasta, myös nettitikusta, jonka yhteyden katkeiluun ja hitauteen kyllästyneenä hankin. Myyjä sanoi tällä kertaa, että 3,8 megaa on maksiminopeus, tavallinen on ehkä lähempänä kahta kuin kolmea megaa. Mutta kaksi megaa olisi nykytilaan verrattuna ylellisyyttä!
Tikun pitäisi asentaa itse itsensä, mitä en ole vielä antanut sen yrittää, kun muistan, miten kävi itse itsensä asentavan mokkulan kanssa. Hoidan hätäiset hommat alta pois ensin.
Mahdollisesti häviän netistä joksikin aikaa, jos tikkukaan osaa asentaa itse itseään.

LISÄYS klo 16.30

Haa, se pyörii sittenkin!
Nettitikku ja minä emme kyllä olisi omin voimin selvinneet, mutta mitä varten ihmisellä oli lapsia, ellei tällaisia tapauksia varten! Vaikka tikku ei asentanut itsekseen, tytär kävi tönäisemässä ohjelman käsipelillä liikkeelle ja nyt pelaa!