– 17 l käsinpoimittua mustikkaa pakkasessa, kuningatarhilloa 1,5 l

– 29 l käsinpoimittua metsävadelmaa pakkasessa, 3 l hillona, 2 l liköörimarjana ja 2,1 mustaviinimarjan kanssa maijamehuna

– 5 l mustaviinimarjaa pakkasessa ja 6,5 l vadelman kanssa maijamehuna.

Puolukkaa ja omenaa odotellaan, luumuja, kriikunoita tai kirsikoita ei tullut/tule. 

Olen sutjakka eukko, kompuroin ketterästi metsässä. Paitsi kehuskelua tuo yllä oleva on myös muistilista.

Mustikkavieraita tulossa - hämäläisiä

Hämäläisimpiä ystäviä on huomenna tulossa poimimaan mustikoita, joita pitäisi löytyä ”läheltä ja helppokulkuisilta paikoilta”, joten kävin poimimassa heille kaukaiset, puolen kilometrin päässä olevat kantarellit. En ole jalomielinen, vaan nirso. Kantarelli on kakkosluokan sieni ja sen antaa surutta pois ja iloitsee siitä, että vieraat arvostavat niitä. Ykkösluokan sieniä löytyi vähän. Kaksi herkkutattia syödään tänään.

Mutta kaunis ajatukseni kantarellien antamisesta pois palkittiin, ja salaiselta kosteikkovahveropaikalta löytyi jo paljon riittävän isoksi kasvaneita.  Osa niistä tarjoillaan soosina vieraille katiskasta aamulla saadun hauen kaverina.

WP_000138-normal.jpg

Kun päätin kehuskella sienillä myös saksaksi, etsin niille saksankielisen nimen. Ilmeisesti ymmärtävät tämän tuoksuvan herkun päälle: nimiä löytyi neljä, mm. Starkriechende Trompetenpfifferling ja Wohlduftende Pfifferling eli Voimakkaanhajuinen torvikantarelli ja Hyväntuoksuinen kantarelli.

Tosin kun saksaksi jokin asia menee ihan pipariksi, se menee ”zu Pfifferlinge”.