Tulta on pidettävä uunissa jo joka päivä, aamukaste ei juuri hellitä ennen iltakasteen laskeutumista eikä metsään kannata mennä, kun pakastin on täynnä. Ensi viikon kalenterissa on neljä Helsingissä hoidettavaa asiaa. Ja nuorisollekin sopi tämä viikonloppu. Minut kampsuineni - yksi pakastimellinen marjoja, mehu-&likööripulloja, hillopurkkeja, sieniä eri muodoissa, likapyykkiä, kirjoja ja muuta - siis muutetaan kaupunkiin.

Yritän valmistellan mökin talvikuntoa, pakkailla ja saada jonkinlaista järjestystä aikaan.
Vaikkakin: löysin vähän aikaa sitten minua kovasti ilahduttaneen aforistisen lauseen Timo Valjakan Picasso-näyttelyä koskeneesta jutusta Hesarissa: harmonian toinen puoli on epäjärjestys.
Mietelmä tulee kulumaan suussani, koska harmoniayritelmäni näyttävät usein jäävän tälle puolelle, puolitiehen!
Mutta puolitiessä on parempi olla kuin perillä. On tavoitteita. Ja voi vaikka tarkistaa suuntaakin, jos siihen on hyvät syyt.

Menenköhän muuten Picasso -näyttelyyn? Kova mainostus vaikuttaa minuun päinvastoin kuin sen on tässä viime aikoina voitu todeta vaikuttavan esim. äänestäjiin.  Näyttelyn pääsylippuja - 16 euroa - suositellaan varattavaksi ennakkoon. Katsoin, että syyskuussa olisi ollut jäljellä aikoja kahtena päivänä. Vähän kuin onnitteluvuoroja jonkin merkkihenkilön syntymäpäiville. Hyvä sinänsä, sillä näyttelyn saaminen Suomeen on varmaan ollut iso ja kallis hanke. Varmaanhan sinne siis pitäisi mennä.

Eikä tee näköjään heikkoa varata lippua Rakkautta ja anarkiaa -festivaaleille  - jossa sielläkin täytyy tyytyä tiettyihin kellonaikoihin:-).