Itseltäkin se on välillä hukassa, mutta nyt pyydän sitä epäitsekkäästi niille, joiden ajankohtainen vaje on vieläkin suurempi. Hesarin toimitukseen ruikuttamaan saapuneelle eläköityneelle vuorineuvokselle sekä ex-vakuutusjohtaja Tarmo Pukkilalle, aikoinaan maan korkeinta eläkeasiantuntemusta edustaneelle virkamiehelle.
Heidän ja muiden yli 45 000 euroa ansaitsevien eläkeläisten veroja aiotaan korottaa 6 % eli nostaa käytännössä samalle tasolle kuin palkansaajien, mikä on melkoinen epäoikeudenmukaisuus ja kuulemma ”tosi iso juttu”.


Vuorineuvokset ehkä ovat asiantuntijoita lähinnä vuoriasioissa, mutta Pukkila tietää varmasti prosentilleen, mistä ensi tammikuun eläkkeisiin saadaan rahat. Minä joudun pistämään prosentit vähän huntturissa, mutta en varmaan erehdy kovasti, jos sanon, että  jotain 70-80 % kerätään työeläkevakuutusmaksuina niiltä, joilla vielä tammikuussa sattuu olemaan töitä ja heidän työnantajiltaan, taantumassa sinnitteleviltä pk-yrittäjiltä ja isoilta johtajilta, jotka eivät ole sanoneet irti em. henkilöitä, vaikka sillä olisi voinut saada parin päivän nousun osakkeen arvoon.  Siis sinä veroluonteisena maksuna, jota vastaavaa summaa Pukkila ei halua maksaa.
Ai niin, Pukkila saakin valtion eläkettä, josta n. 60 % maksetaan valtion kassasta, siitä samasta paikasta, jonne niin eläkeläisten kuin palkanansaitsijoidenkin verot menevät. Ja josta otetaan ne varat, joista maksetaan valtion osuus työttömyysturvasta, jonka tarvitsijoita on kaiken aikaa enemmän.


Tämä valitus runsaan 1000 euron vuotuisesta lisäverosta siis aikana, jolloin lukee päivittäin uutisia irtisanomisista ja eläkkeiden maksajia on koko ajan yhä vähemmän.

Tuttu maahanmuuttajatyttö muuten on saanut iltasiivojan paikan, emmekä tavanneetkaan toissailtana. Toivottavasti työsuhde ja työeläkevakuutusmaksujen maksaminen jatkuu!