Kun Kirjamessuilla kuljin Hesarin standin ohi, minua pyydettiin osallistumaan kilpailuun. Osallistuin ja otin lisäksi mukaani Viivi ja Wagnerin tekstittämättömän stripin. Se oli toinen kilpailu. Menin stripin kanssa kahville ja aloin luoda. Sellainen vie aikansa, samoin se, että nivelrikkoisilla sormillaan yrittää tuhertaa tekstejä pieniin puhekupliin.
Kun vein mestariteokseni standille, lähes varmana voitosta,  palautusaika oli mennyt umpeen ja tuotos jäi minulle, mutta tarjoan sen täten Blogistanin nautittavaksi:

Teksti taitaa näkyä vähän huonosti: Viivi: Kello soimaan. Lähden kuvaamaan sikaloita. Wagner: Enkö muka riitä? Olen filmaattinen. Viivi: Pitää tehdä uusi rundi, kun Anttila unohti lupauksensa. Wagner: Älä yritä! Ei mene läpi. Toiset karjut on kiikarissa! Viivi: Oma Höpönassu! Rakkauteni laajeni koko lajiin! Wagner: Käännän selkäni kuin Anttila. (Katsoin nimittäin A-studion.)

Sarjakuvan 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Kirjamessujen avajaispuheen piti Viivin ja Wagnerin piirtäjä Juba Tuomola. En kylläkään kuullut sitä, olin tapaamassa tuttavaa, joka maakunnasta saapuu joka vuosi yhtenä päivänä kirjamessuille ja tapaamme sen yhden kerran vuodessa.

Messujen teema oli tällä kertaa Viro. Olin kuuntelemassa Viivi Luikin Varjoteatterin esittelyä ja yritin heti varata sitä kirjastosta, mutta kirja löytyi vain vironkielisenä. Samanniminen kirja tosin löytyi suomeksikin, mutta kirjoittaja oli Denny Robson.  Ehkä en sentään yritä lukea Luikia viroksi. 

Mustassa kuutiossa, virolaisten omassa paviljongissa, olin kuuntelemassa mielenkiintoista juttua "villistä viron kielestä". Valdur Mikita kertoi, että viron ja suomen kieliä yhdistävät mm. antropomorfiset maanmuotoihin liittyvät ilmaisut, kuten joen suussa, kiven päällä jne. Ehkä liittyen yhteisiin mytologisiin jättiläistarinoihin. Kuutiossa minullekin jaettiin Mikitan Teoreem viroksi, joten ehkä yritän tavailla sitä ensin.

Kirjamessut muuten huomioi Blogistanin. Rakkaudesta kirjaan -palkinnot jaettiin tänä vuonna kirjablogisteille, Jessica Andersinille, Salla Brunoulle, Penjami Lehdolle, Hanna Matilaiselle ja Hanna Pudakselle. Hieno juttu ja ansaittua!

* Pohjalainen sananparsi: Olisin päässy isohon talohon emännäks, mutta kun ei tultu hakemahan.