Tietokone jumitti tiistai-iltana juuri kun sähköpostissa oli meneillään keskustelu kahdesta tällä viikolla järjestettävästä tilaisuudesta, joista olin osavastuussa. Flunssakin iski, joten ei jaksanut lähteä kirjaston koneillekaan. Sitä paitsi salasanat ovat vain koneen muistissa. No puhelin pelasi. Mutta kauhukuvitelmat alkoivat rönsytä. Entä jos tulisi sähköhäiriö? Puhelinta ei saisi ladatuksi, lankapuhelinta ei enää ole. Radio ja tv eivät toimisi. Kylmenisikö kaukolämmitetty huusholli? Entä kaasu, tulisiko sitä ilman sähköä? Kyllä kaupunkilaisen elämä on pienestä kiinni.

HelpDesk kehotti irrottamaan akun koneesta ja ymmärsin itsekin, että jumituksen syynä oli äsken vaihdettu pistorasia, joka piti akun latauksessa kaiken aikaa. Taas toimii. Mutta mitä jos…

Rohkea kaveri

A-studion Petri Sarvamaa on rohkea kaveri. Täytyi ihailla, kun katseli eilistä Sirkka-Liisa Anttilan haastattelua. Sitä katsellessaan muisteli Journalistin ohjeita ja sitä, mitä niillä ajettiin loppujen lopuksi takaa. Että toimittajalla on monenlaisia vastuita, mutta ennen kaikkea hän on vastuussa yleisölleen.