Koska lauantain lehti oli aika ohut, selasin sen perään eiliseltä sänkyyn jääneen NYTin. Olen siirtynyt sienten kohtuukäyttäjäksi, mutta silti Palikkatestin otsikko Testaa, oletko sienestäjätyyppiä, sai aikaan jonkinlaisen värähdyksen. Tiedän, ei ole entisiä sieniholisteja jne.

Testin palikat olivat aika puujalkaisia, mutta kun itsekin harrastan puujalkahuumoria, luin koko testin. Minut pysäytti erityisesti kysymys numero 4. Sienet, sienet, blaa, blaa. Anna vinkki sienten käyttöön  ja sen vastausvaihtoehto b) Niistä otettuja valokuvia voi Facebookin lisäksi näyttää kaupan kassalla ja psykiatrisella osastolla huonekaverille.
En ole Facebookissa, joten olkaa hyvät:Olin säilönyt kuvan kännykkääni, että voisin yksityisesti tirkistellä sitä silmät kiiluen talven pimeinä päivinä, mutta jaan sen nyt kanssanne - sitä muuta käyttöä odotellessa.
 
Sillä onko tosiaan monta kauniimpaa asiaa kuin kuusenherkkusienen nuppuiset alut? Itse asiassa valkoisen kärpässienen nuppuiset alut näyttävät samanlaisilta, joten kuusenherkkusienet pitää tunnistaa 150-prosenttisesti, jos harkitsee niille muuta kuin valokuvakäyttöä.
Kuusenherkkusienet tuoksuvat anikselta ja pienikin pinnan vaurio muuttuu keltaiseksi jonkin ajan kuluessa. Isommissa heltat tummuvat, kuten näkyy. Siltikin, kuusenherkkusieni on vain asiantuntijan herkku.