Miksihän Pentikäinen sai potkut Hesarista?

Viralliset selitykset luottamuspulasta on tietysti kuultu. Ne jotka tietävät, eivät tunnu olevan kovin suorapuheisia. Netistä kyllä löytyy monenmoista, ihan uskottavaakin. Viimeisenä pisarana siis paha polkaisu Sanomien hallituksen puheenjohtajan, Teknologiateollisuuden hallituksen jäsenen ja entisen EK:n hallituksen jäsenen Antti Herlinin varpaille? Eikä ns. elinkeinoelämän piireissä varmaan ole riemuittu monista muistakaan lehden jutuista – vaikkapa osinkoverotussotkun ruumiinavauksesta tai veroparatiisi-juttusarjasta – joita esimerkiksi minä olen mielikseni lukenut. 

Kovaa kritiikkiä jutuista oli kuulemma tullut. Ajankohtaisessa Kakkosessa Tuomo Pietiläinen näki Pentikäisen toimineen niin kuin päätoimittajan kuuluukin kritiikkiä jutuista saatuaan: ottaneen sen itse vastaan, mutta turvanneen toimitukselle työrauhan.

Pietiläinen viittasi myös valtatyhjiöön, joka syntyi Aatos Erkon jälkeen. Maan johtavasta lehdestä kannattaa tietysti taistella. Pietiläinen näki, että pieleen menneen Hollannin kaupan rinnalla Hesarin levikin lasku on aika pientä, vaikka sitäkin on arvailtu yhdeksi syyksi.

Kauppalehden mukaan konkarisijoittaja Erkki Sinkko ja Herlinit ostavat viestintää ja erityisesti Sanomia, jonka osake potkujen jälkeen nousi peräti hurjat 1,1 %.  Mutta jotain on varmaan suunnitelmissa. Ei kai kuitenkaan Matti Apusta! Olisivatko sentään noin suorasukaisia pyrkimyksissään, että ottaisivat Pentikäisen tilalle EK:n ykkösmannekiinin? Jos, niin lopetan tilaukseni. Enkä varmaankaan ainoana.

Lehdet lehtiä, paitsi tuomen

Vaikka sääli olisi Hesarista luopua, kun sen asiakaspalvelukin on niin käsittämättömän hyvä! Muistin vasta maanantaina ilmoittaa, että haluaisin keskiviikon lehden kesäosoitteeseen ja täällä se oli. Tervehdys siis täältä Kanta-Hämeen tuhansista, pian lehdettömistä tuomistoista, joissa tuomenkehrääjäkoi mellastaa energisenä!