Kaupungissa asioidessani pistäydyin myös Tallinnassa. Diacorilla oli laivalla esittelypiste, mikä oli mielestäni mainio idea eläkeläisten kansoittamassa laivassa. Kun siellä arvottiin lahjakortti niiden kesken, jotka tiesivät minkämaalainen firma on, kävin minäkin tietämässä. Tiesin, koska olen asiakas, mutta halusin myös käydä vähän kehaisemassa firmaa, joka maksaa veronsa Suomeen ja tulouttaa voitot sosiaaliseen toimintaan. Äksyn kuoreni alta pilkahtaa välillä herttainen mummo, joka haluaa käydä kannustamassa työelämässä uurastavaa nuorisoa.

Hesari kertoi seuraavana päivänä, että Helsingissä menestyvän Diacorin lisäksi myös muualla maassa suomalaisomisteiset terveyspalvelut ovat nosteessa.  Varmaankin jutut muutaman alan firman verosuunnittelusta ja niitä seurannut yleinen paheksunta lähes veroitta keplottevia firmoja kohtaan ovat vaikuttaneet. Mehiläisenhän yleinen paheksunta on saanut häpeillen vetämään vähän takaisin ja muuttamaan rahoitusrakennettaan. Terveystalosta  ja MedOnesta ei  samanlaisia uutisia ole ainakaan minun korviini kantautunut.
Kaikki tietysti korostavat toimintansa laillisuutta. Tosiasialliseen veronkiertoon ei siis yhteiskunta voi paljon puuttua, mutta me kuluttajathan voimme; viemme euromme pois niistä käsistä, joista ne vierivät vääriin suuntiin. Kunhan saamme tietoa siitä, keitä kannattaa vältellä.

Olen kovasti nauttinut Hesarissa meneillään olevaan sarjasta, jossa kerrotaan, mitkä yritykset eivät juuri maksa veroja Suomeen. Senkin sarjan aloittanutta toimittajaa kävin kehaisemassa joskus sarjan alkaessa ja otan jutuissa esitetyt tiedot huomioon, kun mietin, mitä firmoja käytän.

Läppäri, luumut ja  kosteikkovahverot tallessa

Mökille palattuani kuulin, että täälläkin on harjoitettu eurooppalaista tulontasausta. Kolmella mökillä kävi varkaita. Uudehkoilla taloilla vähän edempänä tiestä. Minun vanha mökkini tien laidassa viesti, että täällä ei ole mitään vietävää – niin kuin ei olekaan. Ei rahaa, ei aitoja koruja. Kannettavani takia jännitin, kun sellainen vietiin yhdeltä mökiltä. Mutta tässähän tämä.

Luumuja oli tippunut vähän, mutta nyt hilloa on keitetty muutama purkki. Ensimmäiset kosteikkovahverotkin on
poimittu.