Konsensus on vaarallista, kerrotaan Hesarissa. Amerikkalaisprofessori lausuu näin tutkimustensa perusteella. Kun joukko älykkäitä ihmisiä sovittaa ryhmässä mielipiteensä oletetun yhteisen mielipiteen mukaan, syntyy idioottimaisia päätöksiä. Jos ihmisellä on yksituumaisessa ryhmässä eriävä mielipide, se kannattaa aina lausua ääneen. Jos nimittäin välittää enemmän syntyvien päätösten laadusta kuin mahdollisesta suosionsa laskusta.

Meillä nykymenoa kauhistelevilla vanhoilla änkyröillä on nyt hyvä perustelu änkyröinnillemme. Ehkä alan taas kohta sanoa isompaan ääneen, mitä ajattelen.

Toinen hieno uutinen on, että luonnonkasvien määrä pihalla korreloi ihmisen terveyden ja vastustuskyvyn kanssa. Se ilahdutti minua erityisesti, koska olen taas huomenna muuttamassa maalle ja käsikäyttöinen ruohonleikkuri on rikki. Terät alkoivat jumittaa enkä ainakaan pelkästään erilaisilla ruuvauksilla saanut leikkuria toimimaan. Varastossa on kyllä bensakäyttöinen leikkuri, jonka huoltoihin kyllästyin. Pitäisikö korjauttaa molemmat nopeasti vai edistää kansanterveyttä antamalla voi- ym. kaikkien kukkien kukkia?