Aurinko paistaa ja panee pesemään keittiön kaappeja. Muutenkin on sellainen aika, että on otettava kantaa tärkeisiin asioihin. Kuten kaappien vetimiin.

Asuntoni on 60-luvulta. Alunperin täällä on ollut kokopuiset keittiökaapit, mutta joku edellinen asukas oli päättänyt modernisoida ja vaihtaa ne lastulevyyn. Koska hän ilmeisesti kuitenkin tunsi jotain alitajuista häpeää puukaappien hävittämisestä, laitatti lastulevykaappeihin puiset reunalistat ja vetimet:

Kun yritin hiertää kyhmyisillä sormillani kaappien vedinten alta likoja, tuli mieleen, että kaappien suunnittelijat eivät varmasti ole ikinä pesseet kaappeja.
Poseeraava tiskirätti on tyttären bambulangasta kutoma, bambulankahan on antibakteerista. Oikeasti puhdistustoimi vaati karhunkieltä. Olisivat edes laittaneet lankavetimet, niiden alta sentään lika olisi lähtenyt helpommin ja kyhmyisten sormien nivelet mahtuneet naarmuuntumatta.


Tai tällaiset toiselta laidalta koverretut nappulat, joilla korvasin eteisen kaappien painettavat valkoiset muovinappulat. Kun koveran puolen kääntää ylöspäin, nappuloihin voi ripustaa vaatepuun. Ateneumin veskissä on samanlaiset takkien ripustamista varten.

Olikohan niissä alkuperäisissä puukaapeissa samanlaiset vetimet kuin lapsuuteni astiakaapeissa, kokonaan puuta eikä mitään sormia loukuttavia silmukoita eikä puhdistusongelmia? Melkein kaikilla naapureilla oli ennen samanlaiset vihreät, kaksiosaiset kaapit, joissa oli oranssiksi maalatut ovien ja laatikoiden reunat - ei kuvaa, kesäkodista löytyisi kuvattava.

Lundian laatikostoissakin on mukavat ja kekseliäät vetimet:

Mielivetimeni ovat kuitenkin sellaiset puiset, alapuolelta koverat, joita on Billnäsin vanhoissa kirjoituspöydissä ei kuvaa, pöytä annettu tyttärelle.

Koska olen päättänyt olla positiivinen, alla esineitä, joiden suunnittelijoille minulla on pelkästään lämpimiä terveisiä:
- sauna- ja uimahallikengät, joilla ei liukastu märillä kaakeleilla ja joita ei tarvitse riisua altaaseen mennessä, ostettu S-ryhmän tavaratalon urheiluosastolta
- väännin, jolla nivelrikkoinen aukaisee/sulkee kaikki esineet, joissa vaaditaan vääntämistä; peritty vävyn mummolta
- metsämansikanväriset huopatossut, ostarin UFF:stä, hinta 4 e.