Poistin tästä kirjoituksen, jossa kielsin alentamasta verotustani. Olin liikkeelle hieman puutteellisin tiedoin. Perusasiasta olen silti edelleenkin samaa mieltä.
Säikähdin, kun luin että sekä hallitus että oppositio haluavat laskea verotusta, mainitsivat kumpikin vielä erikseen meidät pienituloiset. Pienituloisena eläkeläisenä en nykyiselläänkään maksa kovasti veroja. Enkä minä tarvitse kymppiä paria lisää rahaa kouraani, vaan palveluja. Ne kuitenkin näyttävät kuihtuvan ja kallistuvan yhtä jalkaa veronalennusten kanssa. Veronalennusten seuraukset nimenomaan me pienituloiset tunnemme kukkarossamme.

Miksi pienituloiset siis nyt tässä veronalennusretoriikassa mainittiin erikseen? Ei kai sillä haluta synnyttää mielikuvaa, että veronalennukset olisivat jotenkin sosiaalinen ja kaikkia tasapuolisesti koskeva toimi?

Hesarin tultua luin, mitä Urpilainen oli tarkoittanut verovähennyksillään. Vaikka kuntaveron perusvähennys kohdistuisikin pienituloisimpiin, niin mieluummin ottaisin niilläkin rahoilla palveluja! Tosin hän ehdottikin vähennystä vaihtoehtona ruuan alvin laskulle. Siinä asiassa en taida pystyä antamaan hyviä neuvoja.