Vuodatus pyysi siirtymään pois Red-sivupohjasta, koska siinä oli ongelmia. Niin oli. Uusia sivupohjia on kuulemma tulossa, mutta sitä odotellessa voi vaihtaa johonkin muuhun vanhaan. Siksi näytän erilaiselta. Mutta nyt ainakin näkyy ääkköset.


Valitsin aikoinani pohjakseni Redin, että varmistaisin jotain väriä blogiini, joka visuaalisesti todennäköisesti pysyisi muuten ankeana. Tarkoitus oli oikeastaan vaihtaa väri viljankeltaiseksi - ja jyvämakasiinin - heti kun oppisin tekemään sen. Sitä ei siis tapahtunut. Toivottavasti uusissa on jotain keltaista.

Viljankeltaisille verhoilleni ei muuten käynyt paljonkaan paremmin. Löysin kankaan, joka oli viljankeltainen ja väri oli sillä tavalla epätasainen kuin viljapellossakin. Se vain kiilteli vähän ja otin näytteen, jota esittelin tyttärelle. Hänen mielestään se ei kiillellyt liikaa. Kun  menin takaisin kauppaan, siellä olikin samasta kankaasta kaksi viljapellonväristä versiota, ohrapellon ja vehnäpellon, eikä minulla ollut enää mukana näytepalaa. Päädyin vehnäpeltoon ja tilasin ompelun.

Valmiit verhot näyttivät ihan hyviltä siihen asti kun ripustin ne ikkunaan. Kauhistuksen kanahäkki, ne olivat ruskeat, kun aurinko paistoi läpi! Vehnäpellon värisessä oli ruskea kääntöpuoli, ohrapellon värisessä - nyt löytyi näytetilkkukin - ei olisi ollut. Illalla, kun ulkona on pimeää ja sisällä palavat valot,  verhot näyttävät messinginvärisilta, päivällä kastanjanruskeilta. En päästä ketään päivällä olohuoneeseen.


Ja odotan sitä viljankeltaista sivupohjaa, joka ei muutu ruskeaksi päivälläkään.