Pajusen lista 80 kirjaston, koulun, terveysaseman jne. lakkauttamisesta vedettiin sitten takaisin! Minäkin olin viikonlopulla nuppu tutisten heiluttamassa omatekoisia banderolleja ja vastustamassa naapurikirjaston lakkauttamista. Aamun lehti oli tiennyt kertoa, että vain kokoomus oli enää kokonaisuudessaan listan takana, mutta alueen kokoomusvaltuutettu sanoutui tilaisuudessa irti  kirjastojen lakkauttamisesta.
Haluan uskoa, että massiivinen vastustus kuivutti hankkeen kokoon. Laskostin banderollini kuitenkin kauniisti talteen, sillä pelkään, että niille voi jatkossakin olla käyttöä.

Mutta mitä se alueella asuva Hesarin Tukkimäki meni sitten vielä tänään kirjoittamaan, että kirjastoita voisi jonkin arvokkaamman asian takia lakkauttaakin! Kai sitä hyväjalkainen, mahdollisesti autoileva mies pääsee edemmäskin kirjastoon. Entä ne vanhat, vaikeammin liikkuvat ihmiset ja lapset, joita naapurikirjastossani näyttää iltapäivisin käyvän? Sitä paitsi koillis-Helsingistä oltiin lakkauttamassa kolme eikä kaksi kirjastoa, kuten Tukkimäki muisti.

Ja arvokkaampi asia? Hernesaaren päähän suunnitellaan mereen rakennettavaa, puolen kilometrin mittaista niemeä mahdollisten Tallinnan helikoptereiden kentäksi, hinta 36 miljoonaa euroa. Se on siis ainakin paljon arvokkaampi - mutta todistaa kyllä osaltaan, että lakkautuslistan takana ei ollut ainakaan ankara pakko säästää 10 miljoonaa. Vaan esimerkiksi halua karsia laman varjolla peruspalveluita.

Kirjoilla on kohtalonsa...

Viikonlopun tienoissa vietin vuoden ainoan pikkujouluni, kaksikulttuurisen ja oikein onnistuneen. Sain tilaisuudessa lisäksi takaisin 46 vuoden takaisen kirjalainan. Itse lainaaja oli kylläkin kuollut jo muutama vuosi sitten, mutta leski oli nyt löytänyt kirjan hyllyä siivotessaan ja huomannut, että kansilehdellä oli minun nimeni. En kyllä ollut muistanut kaivata kirjaa, mutta otin sen kiitollisena vastaan.