Kun päivät pimenevät, tuntee yhä useammin kauhua siitä, ettei keskeisimmiltä tuntuvista asioista voi loppujen lopuksi tietää mitään. Olen lueskellut uudelleen Juha Seppälän Mitä sähkö on -novellia eikä se menetä vaikuttavuuttaan.

Kauhua voi liennyttää hankkimalla tietoa kaikista mahdollisista pienemmistä asioista. Niiden tietäminen rauhoittaa ja tuo aitoa mielihyvää - olen siis mediariippuvainen. Aamun lehden luku on yksi päivän nautinnollisimmista hetkistä. Jo työssäoloaikaan heräsin ainakin tuntia aikaisemmin kuin oikeastaan olisi tarvinnut ja käytin sen tähän aamunautintoon. Kaikki tieto ei lisää  murhetta - paitsi jos sillä tarkoitetaan huolestumista.
Lukuhetki on nimittäin nautinto, olivat uutiset sitten hyviä tai huonoja ja vaikka en tiedä, mitä niistä ajattelisin. Tänä aamuna mietin esimerkiksi, mitä pitäisi ajatella VR:n vaunukaupasta. Ymmärrän, että Kainuussa tarvitaan työtä. Mutta ei kai vaunukauppa seurauksineen heikennä näin lamauhan alla VR:n mahdollisuuksia hoitaa palvelujaan?

Sen sijaan tiedän, mitä ajatella tiedosta, että Johanna Korhonen on perustamassa Journalistiliitolle kilpailevaa järjestöä. Vanhana ammattijärjestöihmisenä muistan, että on olemassa toinen ja parempi ratkaisu tilanteeseen, jossa jäsenten enemmistö ei pidä järjestön politiikasta: johto vaihdetaan edustajakokouksessa. Ns. hajoittajajärjestöt eivät juuri koskaan menesty, yhtään hyvää esimerkkiä ei tule mieleen. Järjestö, jolla ei ole neuvotteluoikeutta on pelkkä kerho. Eikä edes puolet  järjestäytyneestä kohderyhmästä riitä aina takaamaan sopimusoikeutta. Työnantajajärjestön laskutoimituksiin saattavat vaikuttaa esimerkiksi muiden alalla toimivien järjestöjen näkemykset. Lisäksi alan järjestäytyneisyysprosentti tuollaisessa tilanteessa saattaa laskea.  Pidän Johanna Korhosta hyvänä toimittajana ja kauhistelen hänen kohteluaan Lapin Kansassa, mutta tämä kuulostaa oudolta.

Yksi hyvä tapa lieventää kaamoskauhua on mennä Kirjamessuille. Sinne lähdenkin seuraaviksi päiviksi.

Päivitys 24.10.
Olin väärässä!
Vai oliko lukemani uutinen liian epämääräinen? Tuo em. järjestö ei olekaan ammattijärjestö, vaan sellainen ammatillinen yhdistys, jota tuossa yllä kutsun kerhoksi. Sellainen on tietysti aina paikallaan.