Kanamarja kaunokainen ajeli uuden matkasänkynsä kanssa mummolaan nukuttamaan äitiään ja ilahduttamaan mummoaan.
Oikeastaan ei ole edes lempeän leikin asia, jos vauvan vanhemmat joutuvat kuukausikaupalla heräämään kuusi - seitsemän kertaa yössä ja hyssyttelemään lapsen nukuksiin. Mummolle sen sijaan pariöinen hyssyttely on mukavaa poikkeusta.

Yöheräilun selitykseksi on löytynyt ainakin refluksitauti, mahdollisesti jokin allergia, joka on selvitteillä. Myös sopiva refluksilääke on hakusessa.
Kanamarjan äiti oli koliikkivauva ja huusi kolme ensimmäistä kuukauttaan kaikki illat ja yöt,  joten paljasjalkalääkäri-mummo epäilee jotain kummassakin tapauksessa yhteistä, ehkä rakenteellista juttua. Kanamarjan äidillä oli myös ruoka-aineallergioita.

Refluksilapset pyrkivät pystyasentoon, Kanamarjakin on seisonut tukea vasten jo alle puolivuotiaana ja tutki innokkaasti mummon alimmat kirjahyllyt, lehtitelineet ja kaikki muut allemetrisen ulottuvilla olevat paikat.

Olohuoneessa ilman tv:tä

Taloyhtiön olohuone, joka vuosi sitten remontoitiin, on ollut aika vähällä käytöllä. Tyttövoittoisella, kypsempään ikään ehtineellä porukalla olemme kokoontuneet siellä muutaman kerran.
Illalla keittelin siellä kermaista ja juustoista suppilovahverokeittoa. Leivän päälle teimme Villiviinin porkkanalevitettä
, jonka aavistuksen verran toffeemainen maku myötäili mukavasti keiton pehmeää aromia. Jälkiruuaksi paikalle ilmestyi myös kotitekoinen kuningatarpiirakka.
Toin paikalle näytteitä vuodenajan sienistä, mutta keskustelu aaltosi kodikkaasti aiheesta toiseen. Jokin tiukasti teemasidonnainen toiminta ei ehkä tähän perusporukkaan purisikaan.
- Mieluummin täällä käy juttelemassa ihmisten kanssa kuin istuu tv:n ääressä, sanoi yksi lähtiessään.
Ohjelmaan on ehdotettu mm. bingoiltoja ja kirpputoria. En varsinaisesti ole lämmennyt kummallekaan idealle, mutta olen hiljaa. Pääasia, että ideoita syntyy.


 
Kosteikkovahveroita oli vain pieni määrä näytillä.