…eikä vanhuus tule yksin. Muistan muitakin aiheeseen liittyviä kansanviisauksia, koskevat sekä itseä että tätä pihapiiriä. Ajan hammas nakertaa ja jokin nurkka on aina vinksallaan. Talon vanhin osa on reilut 90 vuotta ja rantasaunakin suurten ikäluokkien iässä, meikäläistä pari vuotta nuorempi.

Nuohooja kehotti kolme vuotta sitten uusimaan piiput. Sellaisen muurarin löytäminen, joka tuli eikä vain luvannut, otti ensin koville, mutta vuosi sitten löytyi. Nuori mies lähikylästä, itse asiassa akateeminen kaveri, joka pätkätyöläisyyteen kyllästyneenä kouluttautui muurariksi ja muutti maalle. Lapsiperheen arki on täällä varmaan useammallakin tavalla rikkaampaa.

Muurari kertoi tarvitsevansa apumiehen ja esitin toiveikkaasti puhelimessa, että täällä olisi "tällainen riuska kuuskymppinen”. Mies ry´iskeli vähän ja sanoi, että homma oli kyllä aika raskasta. Koska hänellä oli sovittu keikka tälle suunnalle, hän tuli arvioimaan kohteen. Ja ilmeisesti myös apumieskandidaatin. Lähtiessään hän sanoi:
- No, kun sinä et näköjään pelkää kiivetä katolle, niin ehkä se onnistuu.
Tällä olenkin rehennellyt kaupungissa koko vuoden.

Muurari toi tullessaan sähköllä käyvän myllyn ja näytti, miten sementtiä tehdään ja niin väänsin  kuraa - huom.! asiantunteva kielenkäyttö - ja kannoin sitä katolle. Talon piipusta tuli hieno. Johonkin sitä oli vanhuksestakin.
Tänä vuonna edessä oli saunanpiipun muuraus ja muurari varmisti, että myös siihen oli tarjolla apumies. Nyt meitä oli kaksi riuskaa kuusikymppistä. Tästäkin piipusta tuli niin hieno, että oikeastaan sen alle pitäisi rakentaa samaa tasoa oleva sauna. Mutta kuusikymppisen lihaksia särkee nyt enemmän kuin vuosi sitten.
Ja rempallaan olevien ja tekemättömien töiden lista on pitkä. Täytyy pinnistellä, ettei vaipuisi epätoivoon sitä ajatellessaan.

mm on kirjoittanut siitä, että kaikilla on lupa vanheta ja kirjoitusta on kommentoitu runsaasti, minäkin. Ajankohtainen aihe. On lupa ja pakko. Tämä lupapuoli on vaikeampi sisäistää, mutta pakko yrittää, jos aikoo selvitä asian kanssa.

Sonera panee lankalinjat poikki ja hankin mokkulan, mutta en uskalla vielä kokeilla, kun lupaamani teemanäyttelyn järjestäminen vaatii paljon nettiliikennettä, kuviakin on tulossa. Ja että koneen mukana vuosi sitten saatu ilmainen virusohjelmakin katkesi samaan hötäkkään! Lisää stressiä vanhukselle - ja ehkä vähemmän oleskelua Blogistanissa.