Olin tehnyt ironisehkon jutun kirjastojen lakkautuksista, siitä mitä muutakin saattoi olla lakkautusuhan alla ja minkälaisia banderolleja muka suunnittelin itselleni kirjastomielenosoitukseen.
Kun näin Helsingin palvelujen koko lakkautuslistan, se järkytti niin, että jätin jutun pistämättä blogiin.

Kirjastojen lisäksi kauhistuttava määrä päiväkoteja, leikkipuistoja, kouluja, nuorisotiloja, terveyskeskuksia ja kulttuuritiloja! Säästöt vuokrakuluissa kaupungin sisäisessä laskutuksessa eli paperilla 10 miljoonaa. Tosiasiassa jotain säästöä syntyy siis, jos joku vuokraa tai ostaa kaupungin kiinteistöjä. Tähän lama-aikaan!
Kaupungin kokonaisbudjetti 3,9 miljardia euroa - pitäisiköhän käyttää Seppäsen konstia ja kirjoittaa kummankin summan nollat näkyviin? 10 miljoonaa on pisara meressä, kuten Hesarin haastattelussa arvioi RKP:n valtuutettu.

Helsingin äyri pysyy ennallaan, yhtenä harvoista kaupungeista. Kaikissa kyselyissä ihmiset ilmoittavat suostuvansa mieluummin pieniin veronkorotuksiin kuin peruspalvelujen leikkauksiin.
Tulossa olevista veronkevennyksistä joskus vuosi sitten keskusteltaessa, eräs tuttava esitti ajatuksen, jota tämä leikkauslista kyllä havainnollistaa. Kenen kulutuskäyttäytyminen muuttuu yhtään sellaisilla summilla, joita itsekullekin oli luvassa? hän kysyi. Mutta ei se ole veronkevennysten tarkoituskaan, vaan tarkoitus on saada aikaan tilanne, jossa julkisten palvelujen leikkaamisesta näyttää tulevan pakollista. Poliittinen ja ideologinen valinta, hän sanoi.
Siltä tämä kyllä vähän näyttää, ainakin näin massiivisena. Vaikka virkamiesehdotushan tämä toistaiseksi vasta on.

Lähden huomenaamulla muutamaksi päiväksi Savoon, joten hyvää itsenäisyyspäivää!