Tätä heräteostosta en kadu. Ns. kukkasakset olivat jonain vuonna puutarhaliikkeessä tarjouksena ja nappasin ne mukaani. Kun niillä leikkaa syreenipensaasta oksan, se jää saksien pystysuoriin levennyksiin eikä putoa puskaan ja sieltä vaivalloisesti esiin kontattavaksi. Sama koskee yrttien leikkuuta. Ja etenkin nokkosten! Niitä saksii kätevästi paperipussiin ilman käsineitä.

Nyt siis tuoretta nokkosta. Lättyjä, kastiketta ja soppaa, mutta myös pestoa (osana pizzareseptiä). Sain kirkolle kyydin ja Siwassa oli tarjouksena cashewpähkinöitä, joihin peston tein. Aika hyvää! Laitan yleensä pestoon juustoa, mutta kun laitoin leivälle tätä pestoa ja viiltelin päälle lempiarkijuustoani Pirkan Vanhaa goudaa, niin todella hyvää!
Pinjansiemeniin en enää ikinä tee pestoa. Viime syksynä samassa Siwassa tarjouksena oli ilmeisesti kiinalaisia pinjasiemeniä ja koin pinjasuun. En ole millekään allerginen, mutta pinjansiemenet saivat aikaan oudon reaktion ja kaikki ruoka maistui kitkerältä muutaman päivän ajan.
Selitys ilmiöön löytyi googlaamalla - siunattu netti!

Osan nokkosista ryöppäsin ja ne menevät piimäpohjaiseen rieskaan illemmalla.