Järkytyin, kun jokin aika sitten tulin googlanneeksi nuoruudenaikaisen poikaystävän nimellä. Löytyi järkyttävä ammuskelutapaus, terroriteko.

Kaveri oli älykäs ja hauska, kiinnostunut samantapaisista kirjoista kuin minäkin. Vähän häiriintynyt kylläkin, mutta mielestäni tavalla, joka vahingoitti lähinnä häntä itseään. Hänellä oli voimakkaita siionistisia mielipiteitä ja hän suuttui, kun en ollut samaa mieltä. Ei kai mitenkään poikkeuksellinen reaktio.
- Äärimmäisen korkea älykkyysosamäärä, mutta vakava obsessiivis-kompulsiivinen häiriö, kuvasi opiskeluajan psykiatri häntä löytämässäni haastattelussa. - Solmussa "haluan tehdä, mutta en pysty"-ajattelun kanssa. Näistä ihmisistä voi kehittyä psykoottisia, mutta mitään väkivallan mahdollisuutta en tässä tapauksessa nähnyt,  psykiatri kertoi. Opiskelukaverit kuvasivat poikaa ujoksi, ystävälliseksi, älykkääksi, mutta avuttomaksi, kömpelöksi ja helposti nolostuvaksi.

Oikeastaan tuossa on jo liikaa kuvausta, samantapaisia ihmisiä maailmassa on pilvin pimein, joten se ei ole tapauksen the point. Tulevat ammuskelijat eivät välttämättä näytä tulevilta ammuskelijoilta. Kysymys on, miten kenelle tahansa annetaan pyssy käteen niin helposti, kun varmuudella ei voida ennakoida, miten sitä käytetään.
A
rizonan ampumistapauksen jälkeen sitä voi taas kerran miettiä.
Tuon em. miehen kohdalla aseen antoi kouraan Israelin armeija - vaikka jotkin samaan aikaan koulutettavina olleet olivat huomautelleet miehen oudoista puheista ja teoista.
Terroriteosta olisi voinut tulla todella hirveä, mutta ilmeisesti kömpelyydestä ja avuttomuudesta oli nyt apua. Yksi kuollut ja neljä haavoittunutta moskeijassa oli sekin tietysti liikaa.

Piman piirikunnan sheriffi Dupnik puhui Arizonan ampumistapauksen jälkeen vihanlietsonnasta, joka on Amerikassa saanut valtavat mitat. Ei tuntematon ilmiö meilläkään, etenkin kun netti tarjoaa siihen niin mainiot mahdollisuudet. 
Helsingin Sanomien sunnuntainumerossa haastatelluista päätoimittajista suurin osa piti oikeana sitä, ettei Vanhasta ja Kataista tapolla uhannut saanut tuomiota.
Ehkä  juuri ne, jotka kirjoittelevat nettiin uhkauksia, tekevät sitä kiukuspäissään ja purkaakseen aggressioitaan harmittomalla tavalla. Mutta voiko joku toinen saada kipinän ja mennä vähän pidemmälle? Ottaa kiikarikiväärin tähtäimeen ihmisen, vaikka tähtäimen kuva Sarah Palinin sivuilla oli pelkkää kuvallinen tehokeino?