Ykkösen aamu-tv:ssä oli YLE:n hallintoneuvoston jäseniä kiertelemässä aihetta mitä tehdä, että tv:n katsojapako pysähtyisi tai katsojavirta jopa kääntyisi takaisin. Niin, kiertelemässä, sillä esitettiin lupatarkastusten tehostamista, netti-tv-rajoituksia, parempia ohjelmia - muttei sitä, mikä olisi ilmeisin ratkaisu: annettaisiin kaapeliyhtiöiden jatkaa digisignaalin muuntamista helmikuun jälkeenkin. Kaapeliverkkoja on taajamissa, mistä seuraa, että a) on kysymys isommista ihmisjoukoista kuin antennitv:ssä ja b) paikkakunnista, joilla on paljon vaihtoehtoja tv:n katselulle. Heittäydyn ennustajaeukoksi ja veikkaan, että ensi keväänä sanotaan paljon tv-lupia irti. Kuulemma mitään teknisiä tai taloudellisia esteitä sille ei ole, että digilähetykset jatkuisivat kaapeliverkossa. Kysymys on siis ilmeisesti joistakin kasvoista - kenellähän niin arvokkaita kasvoja mahtaa olla?

Selvisi kai, että olen digiänkyrä - minua on todella alusta asti ärsyttänyt tämä puolivalmiin tekniikan ylimielinen pakkomyynti. Hyväksyn sen perusteen, että digitekniikka otetaan käyttöön, kun se tulee halvemmaksi. Sitä perustelua ei markkinoinnissa kyllä käytetty, puhuttiin interaktiivisuudesta ja paremmasta kuvanlaadusta - jotka kumpikaan eivät ole kiinnostaneet ainakaan meikäläistä pätkänkään vertaa. Ja nyt kaapeliverkon pimentämiselle en ole kuullut mitään kunnon perusteluja.

No hyvä juttu kuitenkin, että Peili säilyi. Siitä tuli pari vuotta sitten minun radiokanavani ja syyskesästä mökillä myös tv:n korvike. Kanavalta tulee runsaasti YLE:n sekä radio- että tv-kanavien puheohjelmien parhaimmistoa. Uusintoja on pitkin päivää paljon, mutta ymmärrän rahanpuutteen .

Isyydestä Jugendsalissa

Hesarista pääsin aamulla selville, että kun Jugendsalin näyttelytila halutaan muuttaa laaturavintolaksi, niin perusteluna on kaupunginosan elävöittäminen. Havaintoni mukaan kaupunginosaa elävöittää aika monta laaturavintolaa (lue= niissä ei eläkeläinen eikä keskituloinenkaan syö). Kävin eilen salissa katsomassa

Isä - voimauttavia valokuvia-näyttelyn, joka on tuotettu Miina Savolaisen hienolla menetelmällä. Arki-iltapäivänä väkeä oli koko ajan runsaasti paikalla. Tänä iltana 28.11. siellä on klo 17-19 luentotilaisuus, jonka aiheina ovat parisuhde, jaettu isyys sekä isyys sateenkaariperheissä. Tällaiset tilaisuudet ovat omiaan elävöittämään kaupunginosaa iltasaikaankin!