Etelärannassa on tekstiiliveistoksia - naiskuvanveistäjiltä, tekstiilihän on naisellinen materiaali. Sculptorissa on Heli Ryhäsen vaikuttavia ihmishahmoja, istumassa pylväikössä, ryhmänä nuotiotulilla, ylös tyhjään huoneeseen johtavan portaikon edessä kuin Jaakobin unessa, lentämässä ilman halki kuituisena kuin mustista suonistoista koottuna. Ehkä keskiaikaismalliset vaatteet tuovat mieleen Brueghelit, Hieronymus Boschin ja kirkkojen keskiaikaiset puuveistokset. Kirkkotaide-assosiaatiota ruokkii myös taustalla soiva, näyttelyyn varta vasten sävelletty musiikki. Elämys!

Vieressä Johan S:ssä Pia Staf on tehnyt valkoisen sävyisistä materiaalista pieniä vauvahaalareita muistuttavia töitä, mutta sukupuolittuneita vauvahaalareiksi. Rintojen kohdalla on pienet pussit, jalkovälikin poikkeaa tavallisista vauvahaalareista. Ja muu osa huoneesta on täynnä katosta roikkuvia suppiloita, tekstiilikohtuja emättimineen.

Tulee ajatelleeksi, että se pieni ero ei sittenkään ole niin kovin pieni. Sama tuli mieleen, kun kävi lukemassa uutta hälyblogia. Vetoalyönyt mies kuvaa siinä, miten hän vuoden aikana kaataa sata naista. Syynä on kai jonkinnäköinen katkeruus siitä, että miesraukka on jäänyt mielestään vähälle naispuolisten genitaalien tarjoamasta autuudesta. Luku sata tulee siitä, että mies on opiskeluaikoinaan saanut noin sadalta naiselta pakit. Kävijämäärä blogissa on valtava ja kommenttilistat pitkiä. Kommenteista on taas kerran pakko panna merkille, että miesten ja naisten odotukset toistensa suhteen ovat todellakin aivan eri planeetoilta. Se pieni ero ei tässäkään asiassa ole kovin pieni! Näin eroottisen vainajuuden kynnyksellä - vasta - on alkanut oivaltaa, että naisviha ja miesviha ovat loppujen lopuksi xenofobian, muukalaiskammon, surullisia muotoja.

Niin, Johan S:ssä on vielä toisenkin taiteilijan töitä, Jaana Tuomiston, mutta ei suinkaan koruja, niin kuin tämänaamuisen Hesarin Nytin perusteella voisi päätellä. Työt ovat oivaltavasti paketoituja, pistoolinmuotoisia esineitä - niitä on paketoitu dollarin seteleihin, Katekismuksen käskyt-sivuun, ruusun terälehtiin jne.  Hm. Tämän voisikin lopettaa amerikkalaisen ajattelijan mietelmään siitä, että penikset ovat pistoolisymboleita.