Muutama vuosi sitten löysin henkisen mediakodin Radio Puheesta. Ei musiikkia, ei urheilua. Vain uutisia, ajankohtaisohjelmia ja dokumentteja. Niitähän kaikki kertovat tv:stäkin seuraavansa, mutta on olemassa joukko tylsiä tyyppejä, jotka todella enimmäkseen tekevätkin niin - ja vieläpä radion puolellakin. Minä olen yksi niistä.

Ja nyt luin, että Yle on organisoimassa kanaviensa työnjakoa uusiksi ja urheilu on siirtymässä Radio Puheeseen. Vieläpä niin, että urheilu "voidaan lähettää yhtäjaksoisesti ilman uutislähetysten aiheuttamia keskeytyksiä"!
Tiedetäänkö Yle:ssä tosiaan, millaisen yleisön se on viime vuosina hankkinut Puheelle? Minäkään en tiedä, mutta ne Puhe-addiktit, joita tunnen/tiedän eivät takuusti odota urheilua Puheeseen. Mistä saan nyt radioturvapaikan?

Onko tämä taas yksi niistä mutu-tuntumalla tehdyistä  pannaan-kaikki-nyt-ihan-uusiksi-ja-aletaan-puhtaalta-pöydältä -organisoinneista, joista ei esimerkkejä tarvitse kovasti etsiä? 
Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen eläköitynyt valvontaylilääkäri kertoo aamun Hesarissa, miten terveydenhuollosta organisoitiin pois se asiantuntemus ja muut resurssit, joilla valelääkärien pääseminen oikeisiin hommiin olisi voitu estää.

Pääsin aikoinani seuraamaan tätä julkisella sektorilla yleistä uudelleenorganisointia yhdenlaiselta näköalapaikalta. Juttu on liian pitkä kerrottavaksi, mutta lukuisten sattumien summana järjestelin varsinaisten töitteni ohessa valtakunnallisessa ammattijärjestössä luottamusvaaleja suurinpiirtein joka toinen kuukausi. Jossain päin valtakuntaa oli nimittäin vähintäänkin joka toinen kuukausi päätetty organisoida jokin toiminta kokonaan uusiksi. Väkeä siirrettiin uusiin yksiköihin, joten luottamusmiesalueet muuttuivat. Hommasta, jonka olin uskonut tulevan eteeni kerran kahdessa vuodessa, muodostui jatkuvasti pyörivä karuselli.